ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

metabolisme anaerobi

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0,784




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1930)
Freqüència: 7

Recentment han efectuat observacions semblants Pugliese (64) i Negri (31), enriquint l'estudi amb el dosatge de l'àcid làctic en els músculs i concloent que en l'avitaminosi B del colom existeix una evident insuficiència de la funció de resíntesi o polimerització a hidrats de carbon més complexos (polioses, glucogen), a partir del producte de despesa del metabolisme anaerobi del sucre, àcid làctic; funció que es realitza en l'organisme amb despesa d'energia i consum d'oxigen, segons l'esquema de Meyerhof i Hill.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1932)
Freqüència: 7

Les alteracions del metabolisme hidrocarbonat són totalment independents de les modificacions del metabolisme anaerobi dels hidrocarbonats que afecta l'àcid làctic.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1932)
Freqüència: 7

En aquest treball estudiarem solament l'acció dels distints preparats de la neuro-hipòfisi sobre el metabolisme anaerobi dels glúcids; és a dir, sobre la reacció glucosa ? àcid làctic en l'organisme viu.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1932)
Freqüència: 7

En resum, ens hem proposat investigar l'acció dels diferents preparats de la neurohipòfisi sobre el metabolisme anaerobi dels hidrats de carbon comparant llurs efectes a dosis petites (que podem anomenar fisiològiques) i a dosis elevades (que anomenarem farmacològiques).




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1932)
Freqüència: 7

En el metabolisme anaerobi dels sucres, els diferents principis de la neurohipòfisi (pituïtrina, pitocina o pitresina) provoquen, a dosis moderades o fisiològiques, un descens de l'àcid làctic de la sang, que assoleix fins al 50 per 100 segons els nostres resultats; a dosis farmacològiques, gairebé mortals, la lactacidèmia puja a causa d'efectes secundaris (resultats de Nitzescu i Munteanu, Hintwich i Faikas, Bischoff i Ling i nostres).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons